Doc.gr
Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013
Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια Μέθοδος Invisalign® και Invisalign Teen™

Είναι κυριολεκτικά η Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια…Επιλέξτε τον σχεδόν αόρατο τρόπο για να ισιώσετε τα δόντια σας. Χρησιμοποιήσετε το σύστημα Invisalign®, την πρώτη σχεδόν αόρατη, ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία που υπάρχει.

Το Invisalign® και Invisalign Teen™ χρησιμοποιεί τεχνολογία που ισιώνει τα δόντια σας χωρίς σύρματα, σιδεράκια και άγκιστρα. Θα φοράτε μια σειρά από διαφανή, προσαρμοσμένα στο στόμα σας μασελάκια, που λέγονται aligners, τα οποία θα μπορείτε να βάζετε και να βγάζετε. Είναι ουσιαστικά μη ανιχνεύσιμα, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν κανείς δε θα γνωρίζει ότι προσπαθείτε να ισιώσετε τα δόντια σας. Το Invisalign® και Invisalign Teen™ μπορεί να σας χαρίσει το χαμόγελο που πάντα θέλατε χωρίς τα σιδεράκια τα οποία προσπαθείτε να αποφύγετε. Χωρίς σιδεράκια, τίποτα δε σας σταματά. Το Invisalign® και Invisalign Teen™ είναι άνετο επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν σιδεράκια, σύρματα και άγκιστρα. Το φαγητό, το πλύσιμο των δοντιών και το οδοντικό νήμα δεν αποτελούν πλέον κανένα πρόβλημα επειδή μπορείτε να βγάλετε τα μασελάκια σας. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά και να χαμογελάτε χωρίς να συγκρατείστε. Δεν έχετε τίποτα να κρύψετε με το Invisalign® και Invisalign Teen™. 

Πλεονεκτήματα:

● Είναι κατάλληλα για εφήβους και ενήλικες, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν θέλουν να φορέσουν σιδεράκια

● Ο ασθενής γνωρίζει το τελικό αποτέλεσμα πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία

● Είναι αόρατα, διαφανή, άνετα μασελάκια

● Δίνουν την δυνατότητα να χαμογελάτε άφοβα

● Είναι απολύτως ανώδυνη διαδικασία

● Η διάρκεια της θεραπείας, αναλόγως της πολυπλοκότητας, είναι περίπου 5 – 20 μήνες

● Κατασκευάζονται από υποαλλεργικό υλικό, είναι ευλύγιστοι, ενώ καθαρίζονται εύκολα με οδοντόπαστα και μαλακή οδοντόβουρτσα

● Έχουν την δυνατότητα να αφαιρούνται από το στόμα από τον ίδιο τον ασθενή

● Επιτρέπουν το εύκολο βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων, με αποτέλεσμα την αποτελεσματική διατήρηση της στοματικής υγιεινής

● Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς με περιοδοντίτιδα, καθώς παρέχουν την δυνατότητα άριστης στοματικής υγιεινής, απαραίτητη συνθήκη σε περιοδοντικούς ασθενείς

● Η μέθοδος Invisalign είναι κατάλληλη για ορθοδοντική  θεραπεία σε εγκύους

Διαδικασία:

● Κατά την διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης, ο ορθοδοντικός θα σας προτείνει την καταλληλότερη θεραπεία για εσάς, ο ιατρός θα πάρει αποτυπώματα άνω και κάτω γνάθου τα οποία μαζί με την πανοραμική και κεφαλομετρική σας ακτινογραφία και τις φωτογραφίες της στοματικής κοιλότητας θα αποσταλούν στο εργαστήριο της Invisalign®  στις Ηνωμένες Πολιτείες.

● Σε 10 περίπου  ημέρες και έπειτα από ειδική μελέτη θα έχετε την τελική απάντηση από το εργαστήριο, εάν δηλαδή, η περίπτωση σας μπορεί να θεραπευθεί με την μέθοδο Invisalign. Κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ένα ψηφιακό μοντέλο του στόματος. Πάνω σε αυτό το ψηφιακό μοντέλο ο ορθοδοντικός καθορίζει τις μετακινήσεις που πρέπει να γίνουν και μπορεί να δείξει στον ασθενή το τελικό αποτέλεσμα πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία.

● Αφού έχετε συμφωνήσει με το σχέδιο θεραπείας , ο ιατρός προχωρεί στην παραγγελία ναρθήκων και σε διάστημα 1 – 2 εβδομάδων λαμβάνετε τους πρώτους νάρθηκες. Μια θεραπεία για μπροστινά δόντια διαρκεί περίπου 5 μήνες.

● Εφαρμόζετε τους νάρθηκες 20 – 22 ώρες ημερησίως, με εξαίρεση όταν τρώτε ή βουρτσίζετε τα δόντια σας.
Κάθε 2 με 3 εβδομάδες, επισκέπτεσθε τον ορθοδοντικό σας, ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο της θεραπείας και να σας παραδώσει τους επόμενους νάρθηκες. Η διαφορά θα είναι ορατή με το πέρασμα του χρόνου.

http://moullasorthodontics.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE...



  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: