Doc.gr
Posted: Wednesday, 07 May 2014
Η αρμονική σύγκλειση και το ελκυστικό χαμόγελο συνεπάγονται μία πληθώρα από οφέλη. Ενδεικτικά...

Ορθοδοντική και τερηδόνα/ουλίτιδα/περιοδοντίτιδα

τα ίσια δόντια διευκολύνουν τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής. Τα στραβά δόντια καθιστούν πολλές φορές αδύνατη τη σωστή υγιεινή του στόματος με συνέπεια την εμφάνιση τερηδόνας και οδοντικής πλάκας που προκαλεί ουλίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα.

Ορθοδοντική και σωστή σύγκλειση
Αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης ορθοδοντικής θεραπείας είναι η σωστή σύγκλειση η οποία εξασφαλίζει: καλύτερη μάσηση και λιγότερες διαταραχές πέψης, ομαλότερη λειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης, λιγότερες προσθετικές αποκαταστάσεις στο μέλλον, προστασία των δοντιών από αποτριβές και τραύματα και των ούλων από τραυματισμούς και αποτροπή υφίζησης των ούλων. Επαναφορά της φυσιολογικής κατάποσης σε ασθενείς με χασμοδοντία.

Oρθοδοντική και ομιλία-ορθοφωνία
Συμβολή στη σωστή άρθρωση του λόγου. Προβλήματα άρθρωσης και ομιλίας συνδέονται στενά με ορθοδοντικά προβλήματα. Οι ορθοδοντικοί συνεργάζονται με λογοθεραπευτές για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Oρθοδοντική και εμφάνιση-αυτοεκτίμηση
Η βελτιωμένη αισθητική του προσώπου με ένα όμορφο χαμόγελο είναι εφόδιο στην ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού και αποτελεί πόλο έλξης στις συναναστροφές.

Τέλος η ορθοδοντική θεραπεία συμβάλει:
Διόρθωση ασυμμετριών και σκελετικών προβλημάτων εφόσον ο ασθενής προσέλεθει εγκαίρως

Μέσω της διεύρυνσης της άνω γνάθου διευκόλυνση της ρινικής αναπνόης σε ασθενείς με στοματική αναπνοή

Επαναφορά των περιοδοντικών δοντιών σε φυσιολογική θέση και σύγκλειση και προστασία τους από τραυματικές δυνάμεις....

Και ο κατάλογος συνεχίζεται, με εξατομικευμένα οφέλη για τον κάθε ασθενή χωριστά! Η ορθοδοντική θεραπεία αποτελεί μία ισόβια επένδυση υγείας!



  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: